5 greseli frecvente in selectia usilor de interior

Designul oricarui apartament sau casa nu este complet fara alegerea și a unor usi interioare potrivite. Chiar daca decizi ca sa lasi unele camere fără usi, macar de usi pentru bai tot vei avea nevoie.

 

Expertii sfatuiesc proprietarul ca sa se gandeasca la alegerea unui sistem de usi interioare inca din etapa de dezvoltare a unui proiect de design pentru locuinta sa viitoare. Dar, in acelasi timp, nu ar trebui sa se concentreze doar pe moda si pe aspectul lor. De asemenea, trebuie sa evalueze serios si calitatea manoperei, precum si a performantei pe care usile respective le ofera. 

 

Pentru a nu gresi, cel mai bine ar fi sa te orientezi spre gama de usi Porta Doors.

Cateva greseli frecvente in alegerea usilor interioare

1. Alegerea unor usi masive pentru camerele de trecere

Cel mai comun pasaj de trecere este holul de la intrare. Aranjamentele multor apartamente din tara noastra sunt de asa natura incat ofera acces la diferite camere si, ca urmare, ofera vizibilitate spre mai multe usi simultan.

 

Pentru un spatiu mic, acesta fapt este oricum un dezastru, iar cand usile sunt si decorate cu sculpturi, desene, alte elemente masive, o camera mica isi pierde imediat luminozitatea si spatiul vizual.  

 

Asadar, daca configuratia locuintei include multe usi pe coridor, incearca sa alegi cel mai neutru design pentru acestea. Modelele de usi interioare cu panouri simple, fara model, in nuante deschise sunt ideale.

 

Sunt totusi permise insertii de sticla simpla, acestea ajutand la intrarea luminii naturale pe hol, plus ca si lumineaza vizual structura usii.

2. Alegerea unui design de usa pentru exterior, nu de interior

In ciuda faptului ca usile de interior sunt instalate dupa ce finisajul este gata, este necesar sa se coordoneze aspectul lor chiar din prima etapa, aceea a planificarii constructiei/reparatiilor. Daca nu acorzi atentie designului lor imediat, mai tarziu, facand o greseala cu alegerea, poti strica un interior complet amenajat.

 

De exemplu, modelele clasice de interior in incaperi cu stil contemporane sau scandinav arata cel putin ciudat.

 

Prin definitie, usa ideala ar trebui sa se potriveasca perfect cu restul interiorului locuintei.

 

Pe langa concept, ia in considerare si compatibilitatea culorilor cu plinta, cornisa, rama ferestrei. Nuantele diverse ale fiecaruia dintre aceste elemente nu se adauga valoare la imaginea de ansamblu. Din contra, strica impresia de ansamblu a locuintei.

3. Alegerea unui design de usa doar pentru una dintre camere

Nu poti alege fata usii spre a se potrivi doar pentru una dintre camerele care sunt conectate prin aceasta. Un model nepotrivit iti va distruge armonia casei.

 

Fata usii interioare trebuie sa se potriveasca in ambele incaperi cu care usa are legatura (de exemplu: un coridor si o camera de zi sau un dormitor si o baie).

 

Daca nu stii ce sa alegi, mizeaza pe usi albe simple si plinte de aceeasi culoare – aceasta fiind o optiune universala. Daca nu exista alte elemente albe in decorul ambelor camere, atunci alege o nuanta de baza care exista in cele doua incaperi.

4. Ignorarea nuantei usii de interior

Chiar daca ai potrivit perfect stilul usilor, iar acestea se armonizeaza cu mediul general, o culoare nefericita poate strica totul.

 

Incearca sa eviti nuantele estompate sau, dimpotriva, nenatural de luminoase (eventual neon!). Ele pot „ucide” aspectul chiar si al materialelor de cea mai inalta calitate.

 

Arunca o privire mai atenta la nuantele profunde, bogate, complexe, care arata foarte bine in interior si pot decora fericit orice spatiu. Daca nu stii sa lucrezi cu palete complexe, nu risca: alege alb, crem sau gri foarte deschis.

 

Apropo, designerii recurg adesea la un truc complicat: fac peretii si o usa dintr-o camera de acelasi ton.

 

De asemenea, usile ascunse arata grozav in special pentru incaperile micute.

5. Realizarea de vitralii intr-un interior modern

Vitraliile sunt elemente prezente in interioarele istorice si de aceea arata ciudat in majoritatea apartamentelor moderne. In plus, culorile suplimentare prezente in decorul usii trebuie introduse in designul camerei, iar acest lucru nu este intotdeauna posibil. In plus, vitraliul poate supraincarca foarte mult spatiul.

 

Este mai bine sa alegi insertii de sticla neutre. Maximul pe care il poti incerca este un model geometric simplu, care sa arate elegant si sa nu strice interiorul.

 

Intra pe site-ul verman.ro pentru mai multe idei de usi interioare si comenzi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *