Protejarea peretilor de umezeala creste viata casei tale!

O etapa importanta in constructia oricarei case este hidroizolarea peretilor. Exista mai multe variante tehnice pentru aceasta lucrare, concepute anume pentru peretii externi sau pentru peretii interni. Mai mult decat atat, fiecare material de fatada necesita propriile mijloace de protectie impotriva apei. Cum sa alegi impermeabilizarea cea mai potrivita pentru locuinta ta stiu cel mai bine specialistii de la Conduraru Grup Construct SRL.

Pentru ce este necesara  impermeabilizarea peretilor unei case?

  • Pentru a pastra casa cat mai mult timp. Peretii uscati sunt pereti puternici. Apa are capacitatea de a face chiar si cele mai rezistente materiale de constructii fragile si flexibile. O casa fara hidroizolatii este lipsita de rezistenta corespunzatoare si va deveni foarte curand de nelocuit.
  • Pentru a pastra caldura in interiorul casei. Peretii umezi devin reci iarna. Plus ca umiditatea acumulata ingheata. Proprietarii care nu se ingrijesc ca sa-si izoleze asa cum trebuie peretii vor trebui ca sa incalzeasca suplimentar camerele, cheltuind o multime de bani mai ales acum, in perioada de crize multiple prin care trecem. Si asta cand ar putea doar sa-si izoleze cum trebuie locuinta!
  • Pentru a nu permite daunatorilor sa invadeze locuinta. Principalul dusman este mucegaiul. Nu numai ca distruge peretii, dar dauneaza si sanatatii locuitorilor. Umiditatea din casa, impreuna cu igrasia, este cauza starii de rau in mod constant a ocupanților casei (rinite, boli de plamani, alergii). Petele negre de pe pereti nu sunt doar urate, ci si foarte periculoase.

Dupa cum puteti vedea, instaland corect hidroizolatia, proprietarul va scapa automat de multe dureri de cap. 

In ce zone ale locuintei este nevoie de hidroizolatii?

  • Peretii exteriori. Dupa infiltrarea regulata a umiditatii, peretii incep sa-si piarda rezistenta. Se formeaza un mediu propice pentru inmultirea ciupercilor si insecte. In timp, peretii neprotejati vor incepe sa se degradeze tot mai accelerat. Umiditatea cu care este saturat materialul de constructie se va afunda si va distruge treptat chiar si fundatia.
  • Subsolul. Peretii de la subsol sufera cel mai mult. Sarcina exercitata asupra lor este colosala: greutatea casei in sine, solurile umede, apropierea de apele subterane ii influenteaza din plin. De aceea, orice subsol are cu siguranta nevoie de protectie si intarire (consolidare). In niciun caz nu trebuie sa se izoleze subsolul fara a instala mai intai hidroizolatii. Atat intern cat si extern!
  • Alte locuri cu umiditate ridicata din casa. Baia si bucataria sunt cele mai umede locuri din casa. Baia este locul preferat pentru ciuperci. Iar peretii de bucatarie umezi si mereu calzi sunt un refugiu minunat pentru gandaci. In locurile umede de acasa, este indicat sa folositi materiale de hidroizolare care asigura bariera eficienta contra vaporilor de apa.

Cat vor dura materialele de impermeabilizare folosite la pereții exteriori si interiori?

Totul se uzeaza in timp, inclusiv materialele de impermeabilizare utilizate la peretii unei case. Stratul de protectie se poate descompune lent, dar sigur, pierzandu-si eficacitatea. Intr-o buna zi va trebui sa reactualizezi din nou hidroizolatiile.

 

Ca sa ai o idee:

  • foliile hidroizolante pot rezista pana la 50 de ani – daca nu se rup.
  • hidroizolatiile injectabile si penetrante sunt printre cele mai rezistente; ele vor proteja cu fidelitate casa timp de 20 de ani sau chiar mai mult;
  • hidroizolarea cu cauciuc lichid este fiabila, dar se poate scurge in timp;
  • masticul nu este durabil – dupa 5 sau 10 ani, stratul sau va trebui actualizat;
  • cel mai mult se uzeaza prelucrarea peretilor din lemn; impermeabilizarea trebuie repetată la fiecare 3-5 ani.

Ia legatura acum, cat timpul este cald, cu firma Conduraru Grup Construct SRL, dacă vrei sa beneficiezi de hidroizolatii performante capabile sa iti protejeze eficient casa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *