Cum poti sa detectezi o camera spion ascunsa in casa închiriata?

Indiferent daca esti intr-o vacanta cu familia intr-un hotel/pensiune sau te-ai mutat intr-o casa cu chirie, unul dintre ultimele lucruri pe care ti le doresti este sa nu fii controlat video fara stirea ta. Camerele ascunse ar putea sa-ti inregistreze fiecare miscare de aceea e o buna idee sa incerci sa le depistezi din start. 

 

Camerele spion disponibile spre vanzare sunt acum din ce in ce mai mici. Spre exemplu, cei de la de compania OmniVision au anuntat ca au creat una care are doar 0,575 mm lungime si 0,232 mm grosime. Asadar este foarte mica si usor de ascuns oriunde intr-o incapere.

 

Exista diferite marci si dimensiuni de camere spy pe piata. Aceste gadgeturi de luat vederi sunt atat de reduse ca dimensiuni incat devin arme pentru oamenii care vor sa se infiltreze in viata celor spionati. In fiecare an creste numarul cazurilor raportate in locuinte inchiriate pe diversele platforme imobiliare din Romania. Tu stii unde pot fi amplasate camerele discrete? Stii cum sa le gasesti? Citeste in continuare!

Unde pot fi ascunse camerele de spionaj intr-o casa?

O camera ascunsa poate fi asezata in mai multe puncte dintr-o locuinta, dar exista unele locuri in care acestea sunt mai frecvent pozitionate. Atentie marita la detectoarele de fum amplasate in dormitoare, sufragerie si bai. 

 

Dispozitivul de alarmare contra incendiilor poate ascunde o camera, precum si ceasul de pe noptiera, detectoarele de miscare, difuzoarele Bluetooth, diversele ornamente aparent inofensive, cartile din  biblioteca, fotografiile si tablourile inramate, dulapurile, chiar si gaurile mici din perete.

Cum se detecteaza o camera spion?

Exista mai multe modalitati de a detecta o camera ascunsa intr-o casa inchiriata. Principalul mijloc indicat de expertii in securitate este folosirea unei lanterne. Poate fi chiar aceea de la smartphone. Cu lanterna se cauta punctele care reflecta lumina. O modalitate de a vedea daca un dispozitiv are si o camera spy este sa orientezi o lumina puternica asupra acestuia. Daca atingi cu raza de lumina obiectivul camerei, acesta va avea automat o reflexie albastruie.

 

Pentru a incepe cautarea, cel mai bun lucru de facut este sa stingi luminile din incapere si sa indrepti lanterna catre toate obiectele si gaurile suspecte. Nu lasa nimic deoparte! Obiectivul camerei ascunse va reflecta in mod sigur lumina.

 

Din pacate, actiunea de a indrepta lumina spre locuri suspecte si de a identifica camera nu este usoara, mai ales daca respectiva incapere este mare si are mai multe obiecte expuse. 

 

O alta optiune este sa folosesti o aplicatie mobile. Pentru Android, poti incerca Glint Finder, care foloseste blitul camerei pentru a localiza stralucirile lentilelor. Pentru iOS, exista aplicatia Hidden Camera Detector.

 

Vorbind despre Wi-Fi, iata o alta modalitate de a localiza camerele ascunse. Afla ce dispozitive sunt conectate la reteaua locuintei inchiriate. Acest lucru iti poate arata ca alte dispozitive, chiar si camerele foto, pot fi conectate la WiFi si transmite imagini directe. 

 

Pe langa lanterna, aplicatii si router, o alta modalitate de a localiza camerele ascunse este putin mai costisitoare si necesita o investitie specifica. Unele camere folosesc Bluetooth, Wi-Fi pentru a trimite sau a primi date si pentru a emite un semnal de frecventa radio. 

 

Pe piata exista detector camere, dar care te pot avertiza in legatura si cu alte tipuri de dispozitive de inregistrare care transmit date sau imagini.

 

Dispozitive de detecție spy foarte bune poti comanda de pe site-ul smtsol.ro. Intra sa le vezi chiar acum!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *