Ai nevoie de un proiect structural bun, cand vrei sa construiesti o casa!

A putea construi o casa de vis de la zero este una dintre cele mai importante realizari ale oricarui roman. Si nu este de mirare, pana la urma, o casa solida, sigura si confortabila este cel mai mare obiectiv al unui cap de familie responsabil.

Un proiect structural bine intocmit te scapa de multe necazuri viitoare 

Dar, inainte de fericirea de a-ti vedea casa pregatita sa te primeasca impreuna cu fammilia, vei trece printr-un proces laborios: planificarea si executia lucrarii. Pentru ca totul sa mearga struna, este necesar sa te gandesti foarte bine la cum ar trebui sa fie locuinta visata, sa calculezi cheltuielile si sa investesti corect in materiale bune si constructori profesionisti.

 

In plus, locuinta ta trebuie sa fie functionala pentru familia ta nu doar pentru prezent, ci si pentru viitor. De aceea, luarea in considerare a compozitiei precum si a obiceiurilor familiei sunt niste elemente foarte importante.

 

Pe de altă parte, oricine a inceput ca sa se intereseze despre cum ar fi mai bine ca sa investeasca o suma de bani mai mare, s-a gandit cu siguranta si la posibilitatea de a construi locuinte de vanzare. O investitie buna in perioadele de criza, cum zic economistii.

 

Revenind la o persoana fizica ce vrea o casa in care sa locuiasca, pe masura ce parcurge drumul de la planul de intentie la planul de executie, vor aparea cateva intrebari, precum ar fi:

 • Care este cea mai buna zona pe care ar trebui sa o aleg?
 • Ce dimensiune de teren ar trebui sa caut?
 • Cum pot sa construiesc o casa simpla?
 • Cat costa sa construiesc o asemenea casa?
 • Ce este necesar sa fie trecut in proiect?
 • Cu cat pot sa o vand, daca voi vrea in viitor sa ma mut?

Indiferent de dimensiunea si capacitatea locuintei, este esential sa se realizeze un proiect structural de catre o firma autorizata, astfel incat constructia odata edificata sa  fie armonizeze criteriile de siguranta, cu functionalitatea, confortul si dimensiunea ideala pentru proprietar si familia sa.

Etapele prevazute intr-un proiect structural

Un asemenea proiect reprezenta harta după care se va realiza structura de rezistență a construcției viitoare, asadar nu poate fi intocmit de către oricine. 

 

Este nevoie de profesionistii de la un birou proiectare cu competenta tehnica care sa transpuna in proiect toate datele, astfel incat sa pastreze preferintele si nevoile clientului, dar si sa le adapteze la legislatia in vigoare. In mod practic, fazele unui proiect de specialitate sunt urmatoarele:

 • oportunitatea investitiei;
 • studiu de prefezabilitate;
 • studiu de fezabilitate;
 • procesul de design;
 • faza de executie;
 • finalizarea si punerea in practica.

Intra pe site-ul crossdesign.ro si cere informatii despre aceste etape de la specialistii CROSS Design, o companie de proiectare structurala ce si-a castigat un bun renume printre clienti in cei 13 ani, de cand activeaza in tara noastra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *